Noutati

Tratamentul cu Dienogest in endometrioza

Probabil ati auzit ca Dienogest pare a fi substanta momentului in ceea ce priveste tratarea/tinerea sub control a endometriozei. Acest progestin se regaseste atat singur in unele produse (Visanne), cat si in alte combinatii, (Qlaira, Valette etc.).

Ca mai toti hormonii sintetici, si Dienogest vine la pachet cu ceva reactii adverse. Cu toate astea, potrivit studiilor pe care le voi relata mai jos, Dienogest chiar ne poate fi benefic.

Pentru inceput, insa, trebuie sa amintesc si de reactiile adverse pe care unele paciente le experimenteaza mai mult sau mai putin. Migrenele, insomnia, spotingul sau chiar sangerarea sunt cele mai frecvente si cele mai suparatoare.

Totusi, studiile realizate, avand ca subiect dienogest si endometrioza, sunt cu adevarat incurajatoare.

1). Administrarea de Dienogest dupa operatie previne recidiva, diminueaza durerile si scade dimensiunea eventualelor endometrioame

Medicii din Coreea au demarat un studiu, avand ca voluntare 188 de femei cu endometrioza. Acestora li s-a administrat timp de 12 luni sau chiar mai mult, 2 mg de dienogest zilnic. Expertii au evaluat schimbarile in ceea ce priveste durerile, marimea endometrioamelor, rata recidivei, dar si efectele adverse.

La final, dupa 12 luni, s-a demonstrat ca durerea asociata endometriozei era mult redusa, endometrioamele scazusera mult in dimensiuni si, din 188 de cazuri, doar unul prezenta recidiva.
Dintre reactiile adverse, singura mai importanta fusese sangerarea (3.2%).

Despre acest studiu puteti citi aici.

2). Dienogest reduce considerabil durerea pelvica, asociata endometriozei, insa reactii ca sangerarea uterina si cresterea in greutate trebuie luate in considerare

Un studiu realizat doar pe durere. Acum ceva timp gasisem concluzii asemanatoare intr-un studiu despre dienogest si valerat de estradiol (gasit la noi sub forma de Qlaira). Ei spuneau ca scade mult durerea, sangerarea, iar reactiile adverse precum libidoul scazut sunt spre 0. Aici gasiti si acest studiu.

3). Un caz de endometrioza ombilicala a fost tratat eficient cu dienogest

Unul dintre cazurile mai grave si ciudate este si acela de endometrioza ombilicala. Potrivit acestui studiu, se pare ca dienogest a dat rezultate bune in acest caz, iar operatia a fost evitata. Mai multe detalii aici.

Marina Rasnoveanu

Comments (6)

  1. Vând visanne 2 mg , pret 77 euro. Mi le am cumpărat din Viena zile trecute fiind suspecta de endometrioaza si am primit o veste buna, nu am aceasta boala.💥💫🌟✨Prin urmare le vând la prețul pe care le am luat. Pt detalii : denisa_mya@yahoo.com

  2. Puteti achizionata Visanne si din Romania de la mai multe farmacii. Personal am cumparat ieri de la Sensiblu Diham la pretul de 150ron cu card Sensiblu. Sanatate!

  3. Farmacia Tei, 170 lei visanne. Iau de 4 luni Qlaira, doar am scăpat de durere, dar chisturile neschimbate, efecte secundare totusi mai greu de suportat. O sa incep sa iau Visanne, desi mi.e teama 😓 Sănătate tuturor!

  4. Am inceput de 7 zile Visanne si inca nu au aparut efecte secundare , tratamentul este de 3 luni.Dupa tratament a ramas cineva insarcinata? Eu nu am ramas niciodata insarcinata dar sper dupa tratament sa pot avea o sarcina.

  5. Personal am folosit Visanne 2mg pot sa spun ca l-am folosit 3luni pentru un chist endometriazic de 5cm si ceva pe ov drept.Când am terminat tr medicul a zis că nu mai am chist.Precizez ca am avut reteta de la ginecolog.Acum imi este teama de recidiva deoarece eu in urma cu un an am fost si operată de endometrioza atunci am avut pe ambele ovare.Ca si reactii adverse la mine au fost in prima luna sângerare care sa prelungit,luna a doua sângerare mai slaba si a treia luna doar picături.Avem si niste varce pe picioare care sau agravat după acest tratament,de ingrasat aproximativ 1 kg.

Comments are closed.