Noutati

Sute de mii de romance pot afla daca sunt sau nu suspecte de o boala grava: endometrioza

Sute de mii de romance pot afla daca sunt sau nu suspecte de o boala grava: endometrioza

Într-un material aparut in Ziarul Ring, este tras un semnal de alarma cu privire la faptul ca sute de mii de romance pot fi suspecte de o boala grava: endometrioza.

În România, va fi lansată, la finalul lunii august, platforma online de informare www.endometrioză.ro, primul site din ţară dedicat acesti boli despre care se presupune că ar afecta peste 400.000 de femei, într-o formă mai simplă până la foarte gravă.

Platforma online este o iniţiativă a doctorului timişorean Voicu Simedrea, medic primar ginecologie-obstetrică specializat în chirurgia endometriozei, căruia îi s-au alăturat unii dintre cei mai experimentaţi medici din Europa în endometrioză: dr. Horace Roman – ambasador al Societăţii Mondiale de Endometrioză, şi dr. Jörg Keckstein – specialist în chirurgie minim invazivă şi şef al primului Centru de Endometrioză de grad III din Austria. Proiectul este dezvoltat şi cu sprijinul unor paciente care doresc să-şi împărtăşească experienţa despre gestionarea endometriozei. Website-ul este şi o sursă de informare pentru medici, fiind puţini medici în România care cunosc această boală, dar şi mai puţini sunt specializaţi în diagnosticarea şi tratarea ei.
Nu avem statistici pe această afecţiune

Citeste continuarea articolului aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *