Noutati

Se poate si asa

Se poate si asa

Într-un material aparut pe Life.ro, in data de 20 august 2016, este prezentata povestea unei femei care a aflat cu mare dificultate ca sufera de endometrioza, dupa ce a crezut ca sufera de cancer.

Am crescut cu ideea că există o singură boală pe care ar fi bine să o aminteşti în rugăciunile tale la capitolul “aşa nu”. Cancerul. Maladia sau karma care, de cele mai multe ori, îţi răpea pe cineva drag. Mie mi-a răpit o persoană dragă din două, şi asta pentru că şi mama a trecut prin lupta asta, dar a câştigat. Mătuşa, însă, nu.

Ajunsă la adolescenţă, susţineam sus şi tare că nu, eu nu voi avea cancer pentru că, oricum, ştiu foarte bine cum să îi vin de hac: cu îndrăzneală, credinţă, doctori buni şi disciplină. În plus, mi se părea mie, înţelesesem şi îmi însuşisem toate lecţiile care erau de învăţat.

Şi, cum la capitolul Scenaristică Dumnezeu stă întotdeauna mai bine decât noi, n-am cancer, ci… endometrioză.

Orice e mai bine decât cancerul, nu? Da, aşa e, însă asta nu înseamnă că boala asta nu ar trebuit şi ea menţionată în rugăciunile pentru “aşa nu”. Prea puţini ştiu astăzi ce este cu adevărat endometrioza. Nu, nu înseamnă numai dureri la menstruaţie, chisturi ovariene şi infertilitate. Înseamnă şi aderenţe în toată zona pelvină şi abdominală, şi noduli pe colon sau vezica urinară, şi dureri crunte şi hemoragii.

Endometrioza e mult mai gravă decât cred unii sau decât s-a vehiculat în atât de cititul, dar atât de penibilul articol care o asocia cu lipsa sexului/iubirii.

Citeste continuarea articolului aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *