Despre Endometrioza

Despre endometrioză și leziunile endometriale

Endometrioza este o boală care afectează aproximativ 176 milioane de femei din întreaga lume, indiferent de statutul etnic sau social. Multe dintre acestea rămân nediagnosticate și, prin urmare, nu primesc tratamentul corespunzător.

Endometrioza este o boală în care țesut similar cu mucoasa uterului este găsit în alte părți ale corpului.
Aproximativ 10% dintre femeile cu vârstă reproductivă sunt afectate de endometrioză, aceasta echivalând cu 176 de milioane de femei din întreaga lume care au de-a face cu simptomele acestei boli încă din primii ani de viață.

Leziunile endometriale se pot regăsi peste tot în cavitatea pelvină, cum ar fi la nivelul ovarelor, al trompelor uterine, peritoneului, ligamentelor utero-sacrate, fundul sacului sau la nivelul pungii Douglas.
În plus, leziunile endometriale mai pot fi găsite pe cicatricile operației de cezariană, laparoscopie sau laparotomie, pe vezica urinară sau pe intestine, dar aceste locații nu sunt atât de comune. În cazuri și mai rare, endometrioza a fost găsită în interiorul vaginului, al vezicii urinare, pe piele și chiar în plămâni, coloana vertebrală sau creier.

Mai multe despre cauzele endometriozei aici.