Noutati

6 lucruri pe care orice femeie cu endometrioza ar trebui sa le stie si sa le aplice

6 lucruri pe care orice femeie cu endometrioza ar trebui sa le stie si sa le aplice

În următorul articol aparut pe Romedic.ro, in data de 18 octombrie 2016, sunt prezentate 6 lucruri pe care orice femeie cu endometrioza ar trebui sa le stie si sa le aplice.

1). Endometrioza ta e unica, nu o compara cu a unei alte paciente

Esti unica! Pentru a face haz de necaz, am putea spune ca si asta e o parte inedita a bolii, nu?

Tu poti avea un chist endometriozic care sa nu dea probleme luni sau chiar ani la randul. Il poti tine sub control cu anticonceptionale, dupa care ajungi sa ramai insarcinata (relativ) fara mari probleme.

O alta femeie, insa, poate avea acelasi tip de chist endometriozic. Poate chiar aceeasi dimensiune. Incearca sa ia anticonceptionale. Le tolereaza sau nu, dar chistul tot creste. Nu doar ca nici nu se mai gandeste la copii, dar experimenteaza in continuare hemoragii, durere crunta, are nevoie de operatie. Gaseste sau nu medicul potrivit. Tine sub control boala sau dupa un timp afla ca, de fapt, lucrurile erau mult mai complicate, dar primul chirurg nu fusese destul de vigilant.

Si ea, ca si tine, are endometrioza. Alt stadiu, alta situatie. Ce e ciudat? In final, ea ar putea sa experimenteze chiar mai putine dureri decat tine. Ar putea cheltui mai multi bani decat tine. Ar putea opta pentru un alt tip de operatie.

Nu o judeca pentru ca nu exista doua cazuri de endometrioza la fel.

Citeste continuarea articolului aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *